Main Page

I Istraživanje džungle

2 Vult 930 YK – danas

Prva etapa kampanje je istraživanje džungle. Novogalifarska družina dobila je zadataka istraživanja dio doline rijeke Whitecliff sjeverno od Newthronea. Taj dio se naziva Greenbelt, pošto su ga odmah pri prvom istraživanju sjevernog toka rijeke označili kao najpogodnijeg za naseljavanje i obrađivanje – duboka džungla se nalazi samo na istočnoj obali, dok je zapadna obala uglavnom gola, koliko zemlja može biti gola u kišnim šumama Q’barre.

Kronologija:
930YK
3-5 Vult – Novogalifarska družina stiže u naseobinu Olega i Svetlane i ubrzo otjeraju razbojnike koji su došli po svoj redoviti danak. Od zarobljenog razbojnika saznaju da manjim razbojničkim uporištem iz kojeg se kretalo u pljačku na južni Zelenpojas vodi “hladna žena” imena Kressle

5-9 Vult – Potraga za razbojničkim uporištem kroz prašumu središnjeg Zelenpojasa. Družina susrela krdo bijelih gorila.

10 Vult – Družina pronašla razbojničko uporište i prepadom pobila mnoge u njemu, Kressle teško ranjena biježi sa par pomoćnika.

10-13 Vult – Istraživanje toka rijeke sjevernog Zelenpojasa i potraga za starom karnatskom utvrdom koju je sada zauzeo “Krilati”, neslužbeni vođa zelenpojasnih razbojnika.

14 Vult -Družina pronašla karnatsku utvrdu na obali proširenja rijeke sjevernog zelenpojasa. Po povratku Olegu i Svetlani, susreću ir´Garessa koji je poslan iz Newthronea kao pomoć. Kreću u istraživanje južnog zelenpojasa. Počeo monsun.

15-30 Vult – istraživanje jugoistočnog zelenpojasa uz izbjegavanje dublje prašume, koristeći Olegovu i Svetlaninu naseobinu kao bazu za obnovu zaliha. Družina naišla na minimalan organiziran otpor, preživjela je nekoliko bolesti. Upoznali starog Bokkena i trgovca Samuela.

931YK

1-10 Zarantyr – Družina istražuje jugoistočni i istočni zelenpojas. Nalaze pećinu koja je mogući ulaz u khyber sa dijelom proročanstva zmajeva, jedva izvuku živu glavu iz borbe s nemanima koje tamo obitavaju.

11 Zarantyr – Družina je ušla u Kressleinu zamku, ali su nadvladali njene razbojnike i zarobili Kressle i jednog razbojnika.

12-13 Zarantyr – Ir`Garess disciplinirao unajmljenog deneithskog plaćenika iz njegove svite koji je silovao Kressle dok je bila pod njegovom stražom. Zapovjednik Novogalifarske slobodne družbe, Ir`Erdei izrekao prvu presudu osudivši Kressle na prisilni rad, te pet udaraca bičem, a njenog razbojnika na vješanje.

14-16 Zarantyr – Družina započinje istraživanje sjeveroistočnog Zelenpojasa.

17-19 Zarantyr – Istraživanje sjeveroistočnog Zelenpojasa južno od toka rijeke Svračka. Družina nabasala na stanište monstruoznog lutajućeg humka, neman je odvukla njihovog posljednjeg konja u močvarni brlog. Osim što je gospar Drago zbačen sa spomenutog konja i dobrano natučen, družina je izvukla živu glavu.

20 Zarantyr – Humak na kojem se družina utaborila ispostavio se da je sklonište jednog od plemena guštera otrovnog sumraka – rupa pod humkom bila je puna nemrtvih guštera. Uslijedila je borba – lord Jorasco je istrijebio nemrtve nemani snagom svojeg biljega, skeletalni gušteri padali su na desetke. Čuvali su dosta plijena, većinom ukradenog od prve karnatske ekspedicije. Eteokles je uz veliko negodovanje gotovo nastradao pri pokušaju otvaranja goleme škrinje. Kapetan ir`Garess se činio zabrinutim nad nalaskom nekromantskog simbola crkve Vol među ostacima kostiju.

21-22 Zarantyr – Nastavak istraživanja sjeveroistočnog zelenpojasa je otežan bez konja. Lord Jorasco usporava grupu – pošto sada šepa pješice čini se da mu se entuzijazam za travarstvom udvostručio. Čini se da su ovi predjeli bogati divljim hmeljem.

23 Zarantyr – Obale riječice svračak. Družina nabasala na ruševine uz rijeku, vjerojatno stara skelarska kuća što su je karnaćani ostavili za sobom, đungla ju je gotovo progutala, jedino što otkriva njenu staru svrhu je zvono i konop koji je povezan sa suprotnom obalom. Bijesna utvara pojavila se iz riječne dubine kada je Eteokles pokušao prijeći na suprotnu obalu – drevni ratnik, mrtav i lud zahtjevao je smrt krilatog gospodara ili nekog od družine da mu se pridruži na dnu rijeke. Nakon vijećanja, zaključili su da je bolje ne prelaziti dok se duša mrtvog ne namiri.

24-26 Zarantyr – Sjeverni dio sjeveroistočnog Zelenpojasa, južna obala Svračka. Teren je ovdje kamenit, ali raslinje, iako ga je manje je i dalje bujno. Družina nije naišla na otpor – niti razbojnika, niti đungle.

27 Zarantyr – Družina pronašla pećinu u jednoj od kamenjara na sjevernom dijelu sjeveroistočnog Zelenpojasa. U pećini se vidjelo jasno kao dan – zlatna žila na samoj površini, sa mogućim korjenima duboko u zemlji.II Kolonizacija
III Kraljevstvo

Main Page

Q'barra: Kingmaker Shadowself